Voorschool het Vogelnestje

Onze pedagogisch medewerkers stimuleren uw kind bij spelletjes, tekenen, knutselen, puzzelen, zingen en taal. Met taalactiviteiten helpen ze de peuters de woordenschat uit te breiden. Zo wordt uw kind op een leuke, speelse en leerzame manier voorbereid op de basisschool. Het is belangrijk dat uw kind het naar de zin heeft, want een kind dat plezier heeft ontwikkelt zich goed.

Aandacht voor ontwikkeling

De methode voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als op basisschool Het Vogelnest, waarmee wij nauw samenwerken. Daardoor is de stap naar het onderwijs op de basisschool makkelijker. Uw kind komt er immers dezelfde spel- en leermaterialen tegen als op de voorschool. Op ‘t Vogelnestje wordt gewerkt met de het VVE themaprogramma Uk & Puk.

Activiteiten, spelen en bewegen

We zorgen voor een gezellige en ontspannen sfeer, er is voldoende uitdagend spelmateriaal en er zijn volop mogelijkheden voor uw kind om te bewegen, te ontdekken en samen te spelen. We vinden het belangrijk dat we ook veel naar buiten gaan en dat we met de peuters beweegspelletjes doen. Zo wordt ook de motorische ontwikkeling gestimuleerd.

Gezond tussendoortje en drinken

Gezond eten en drinken is een belangrijk onderdeel van goede opvang. Daarom letten we er op dat het eten en drinken geen of weinig toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen bevatten. Verder zit er zo weinig mogelijk zout en vet in ons eten. In de loop van de ochtend of middag eten we met de kinderen een cracker of fruit.

Ouderbetrokkenheid

Er is een ouderkamer in school, waar oudercontactmedewerkers activiteiten met ouders organiseren. Daardoor wordt u goed geïnformeerd over de thema’s waarmee uw kind bezig is en welke activiteiten u zelf met uw kind rond een thema kunt doen. Ook kunt u tips krijgen over opvoeding en over het ondersteunen van de schoolloopbaan van uw kind.

maandag t/m donderdag 08.30-11.30
In de schoolvakanties gesloten.

(Contact)gegevens

Mussenstraat 26, 1021 CS Amsterdam
T 020-4942096
E vve.hetvogelnestje@combiwel.nl

Meer informatie

Het Vogelnestje is een locatie van Combiwel voor Kinderen. U bent er van harte welkom om kennis te komen maken.

Ga voor meer informatie naar de locatiepagina op de website van Combiwel voor Kinderen