Weeknieuws 3, 20 januari 2017

Voedselbankvoedselbank

Voedselbank Stichting leefkringhuizen Nieuwendammerham bedankt iedereen van Het vogelnest, ouders en personeel, via een brief voor hun donatie aan de voedselbank. Zie de foto hiernaast van de kratten opeengestapeld. Zonder uw hulp was het niet mogelijk geweest. Er zijn weer een hoop mensen blij gemaakt!

 

 

Noordje naar het museum

Dit jaar kunnen kinderen van 6-13 jaar op 12 zaterdagen, van januari tot en met december, op onderzoek langs beroemde musea. Het eindresultaat? Ons eigen officiële Noordje Museum; met door de kinderen gemaakte kunstwerken. Programma komende drie maanden:

28 januari: Stedelijk Museum
18 februari: Amsterdam Museum
18 maart: Moco Museum
De overige data zijn: 8 april, 6 mei, 27 mei, 24 juni, 15 juli, 9 september, 14 oktober, 18
november en 9 december.

Meer info hierover kunt u vinden op www.noordje.nl

 

Afspraken bij huisarts, ziekenhuizen en tandartsbezoeken

Wanneer u voor uw kind een afspraak bij een huisarts, ziekenhuis of tandarts moet maken probeert u de afspraak dan na schooltijd in te plannen. Mocht dat niet lukken dan zo vroeg mogelijk. Het komt vaak voor dat leerlingen midden op de dag weg moeten waardoor zij lestijd missen. Is de afspraak bij een tandarts of ziekenhuis laat in de ochtend de afspraakkaart dan even aan de leerkracht zien.

 

Presentatie Hallo Muziek – 2 februari in de Speelzaal van Het Vogelnest

Op 2 februari om 09:00 uur geven de leerlingen en docenten van Hallo Muziek een presentatie van wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd. U bent hiervoor van harte uitgenodigd om in de speelzaal van Het Vogelnest naar uw kind te komen kijken. Zet u het vast in uw agenda?
Tot dan!

 

Amsterdammertje van het jaarAmsterdammertje

OBS Het Vogelnest is supertrots dat er ook dit jaar een leerling (Nour) en een oud-leerling (Jeremy) van de school genomineerd waren voor Amsterdammertje van het Jaar. Afgelopen zondag was de uitreiking. Voor ons zijn beiden winnaars. Omdat het heel bijzonder is om genomineerd te worden en bij de kanshebbers te zitten. Wat een geweldige prestatie! Jeremy mag zich sinds zondag Amsterdammertje van het Jaar 2016 noemen voor zijn inspanningen bij Resto VanHarte. Gefeliciteerd Jeremy!

Nour, genomineerd voor haar inzet als Ambassadeur van het Oorlog in mijn Buurt project en Erfgoeddrager, heeft het ook geweldig goed gedaan. Voor Het Vogelnest ben jij ook een winnaar!

 

 

Toetsweek

Volgende week is de tweede week dat bij de leerlingen cito toetsen worden afgenomen. Deze week hebben jullie al heel goed je best gedaan! Het lukt nog beter als je op tijd naar bed gaat en in de ochtend lekker ontbijt. Doe je dat al dan is dat helemaal super. En ook vooral blijven Doen!

 

Agenda

16 januari t/m 27 januari Toetsweek
01 februari Studiedag (alle kinderen vrij)
02 februari Presentatie Hallo Muziek
14 februari Scholenmarkt – informatie volgt
17 februari Open dag – deze vervalt
20 februari t/m 24 februari Voorjaarsvakantie

 

Jarig

26 januari Brian Ferreira Dos Santos Groep NK 1

Gefeliciteerd!!